Peutergym

Op initiatief van een van de bestuursleden, zijn we als Sportvereniging gestart met Peutergym. Bewegingsonderwijs voor kinderen vanaf anderhalf totdat ze naar de basisschool gaan. Want dan wordt het stokje overgenomen door de basisschool.

Voor het Peutergym hebben we een trainster Juf Ivette. 41 jaar. Ze heeft gewerkt bij Kunst en Kracht, voor ‘gymnastiek en meer’, zo staat op hun site. Ze gaf daar gymles.  Ze geeft ook les via Yogamaatjes. Yvette is een  vrolijke creatieve vrouw, die ook schildert en houdt van thematisch lesgeven. Kennis en ervaring heeft ze opgedaan door o.a. zelf een kinder-yoga-opleiding te volgen.

Beweginsonderwijs is ontzettend goed voor de ontwikkeling van de motoriek van kinderen. Ook biedt het de kinderen op het gebied van bewegen zelfvertrouwen op te bouwen, en ze uit te dagen fysiek bezig te zijn. En het is natuurlijk een nuttige en goede vooropleiding voor de basisschool.

Het doel van Yvette is het creëren van goede beweging van kinderen, de samenwerking met andere kinderen te onderzoeken, sociale interactie tussen kinderen te bevorderen, waarbij ze soms ook ‘conflicten’ met een leeftijdsgenoot moeten oplossen. Omdat de lessen plaatsvinden onder begeleiding van één van de ouders is het ook goed voor de ontwikkeling van de band tussen ouder en kind.

Informatie over deze sport: vrijdagmiddag van 16.00-17.00 uur in basisschool De Blaak.